De ce nu ne-am întors pe Lună de 40 de ani? „NASA ascunde un secret şocant”

Iulie 1969. Peste 500 de milioane de oameni urmăresc cu sufletul la gură cea mai mare realizare de până atunci a omenirii… aselenizarea primei nave cu echipaj uman. “Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”, celebra expresie a astronautului american, Neil Armstrong, făcea înconjurul lumii într-o fracţiune de secundă. Umanitatea păşea alături de echipajul american într-o nouă eră.

O nouă teorie a conspiraţiei oferă o explicaţie şocantă pentru faptul că omenirea nu a revenit pe Lună după aselenizările din anii 70. „Agenţia spaţială americană asunde un secret teribil”, spun adepţii noii teorii care gestionează site-ul Ancient Code.

Aceştia sunt convinşi că Luna a devenit sediul unei civilizaţii superioare care interzice orice acces dinspre Terra. Savanţii de la NASA ar fi la curent cu acest blocaj impus de extratereştri.
Potrivit unor cercetători şi ufologi, bazele extraterestre sunt localizate pe jumătatea întunecată a satelitului natural al Pământului.

Teoria sugerează că astronauţii NASA s-au întâlnit cu echipajele extraterestre în timpul primelor aselenizări şi atunci li s-a pus în vedere să nu se mai întoarcă.

„Nu e evident? Cât de absurd poate să fie să nu ne mai întoarcem pe Lună de atâta timp?! La tehnoogia actuală, trebuia să fie floare la ureche. În loc să avem o bază permanentă pe suprafaţa Lunii, preferăm o staţie spaţială care se învârte în jurul Terrei”, mai spun specialiştii de la Ancient Code.

Anul 2021 se anunta a fi unul de pomina pentru descoperirile spatiale, mai multe tari urmand sa trimita misiuni catre Luna, catre alte planete din Sistemul Solar, dar si catre Soare. In plus, unele nave deja lansate vor ajunge langa asteroizii catre care au pornit cu ani in urma.

NASA lanseaza anul acesta o noua racheta catre Marte, insa si o nava spatiala care se va apropia de Soare mai mult decat oricand.

Si nu doar NASA este ocupata in 2021. Industria calatoriilor spatiale comerciale a programat un numar semnificativ de zboruri de test, iar racheta Falcon Heavy va fi lansata la inceputul anului. Iar daca totul merge bine, in curand vom putea vedea calatorii in spatiu cu vehicule private.

The Verge trece in revista misiunile si testele care vor avea loc in acest an:

Ianuarie: Lansarea Falcon Heavy

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a anuntat planurile pentru uriasa racheta inca din 2011 – trei rachete Falcon 9 reutilizabile stranse laolalta. Initial, Falcon 9 trebuia sa fie lansata la sfarsitul anului 2013, dar primul zbor al vehiculului a fost amanat constant.

Racheta este aproape gata de lansare, la Cape Canaveral, in Florida, de unde isi va incepe primul zbor. Pe 20 decembrie, Musk a si postat un mesaj pe Twitter si poze cu racheta:
Martie: Lansarea lui TESS

Nava spatiala TESS va fi lansata in acest an si va cauta planete care trec prin fata stelelor lor si le micsoreaza usor lumina. TESS va studia stelele de pe tot cerul, iar planul este sa gaseasca cele mai apropiate exoplanete stancoase (planete din afara Sistemului Solar) de Pamant, astfel incat astronomii sa-si dea seama ce fel de atmosfere au aceste lumi si daca pot gazdui viata. Lansarea navetei va avea loc intre martie si iunie, pe o racheta SpaceX Falcon 9.