13 norme sociale, pe care majoritatea dintre noi refuză să le rețină. Vei fi surprins să afli că le încalci și tu.

În societatea noastră există numeroase norme nescrise care se rețin doar în cazul în care sunt încălcate de mai multe ori.

Surprinzător, dar foarte mulți oameni încă nu pot înțelege că:

1. Atunci când cineva îți oferă telefonul pentru a-ți arăta o fotografie, în niciun caz nu trebuie să te uiți mai departe la fotografiile care urmează.

2. Dacă în invitația la o petrecere scrie că aceasta începe le 17:00, asta nu înseamnă că trebuie să fii acolo la 16:55. Fiecare dintre noi trebuie să viziteze câteva astfel de manifestații ca să învețe această lecție neplăcută.

3. A trebuit să ajung la 30 de ani, ca să înțeleg că la întrebarea „Ce mai faci?” nu e obligatoriu să răspund sincer.

4. În adolescență nimeni nu s-ar fi gândit că a veni la cineva în ospeție pe neașteptate și fără invitație, nu doar că îi irită pe cei maturi, dar este și nepoliticos.

5. Trebuie să-ți anunți interlocutorul când vrei să activezi difuzorul în timpul unui apel.

6. Am înțeles prea târziu că atunci când într-o invitație pentru seara de Halloween este scris „costumul este obligatoriu”, asta nu înseamnă de fapt că trebuie neapărat să-l îmbraci.

7. Majoritatea oamenilor (cu excepția celor mai apropiați prieteni și rude) nu iubesc îmbrățișările și săruturile pe obraz când îi saluți.

8. Multă lume încă nu știe că trebuie să aștepți până pasagerii vor cobori din troleibuz, autobuz și apoi să urce. Unii au nevoie de ani de zile ca să rețină asta.

9. Trebuie să menții o anumită distanță, atunci când te așezi lângă un necunoscut, iar în jur sunt multe locuri libere.

10. Este admisibil să întârzii foarte tare doar dacă te întâlnești cu un grup de prieteni.

11. Dacă cineva te duce cu mașina undeva mai departe ar fi bine să-i oferi bani pentru călătorie.

12. Contactul vizual de durată este potrivit doar pentru interviurile de angajare, nu și în metrou. Riști să arăți ca un maniac.

13. Unii oameni au nevoie de ani de zile ca să înțeleagă că fluieratul, îngânatul și alte sunete la locul de muncă îi irită pe colegi.