Sofia Vicoveanca, ieșire necontrolată în timpul „Festivalului Haiducilor” de la Grințieș. „Hai, afară!”

Fără precedent! Sofia Vicoveanca a avut o ieșire necontrolată în timpul „Festivalului Haiducilor” de la Grințieș din cauza unui grup de copii. Micuții dansau în fața scenei pe care artista presta, iar în cele din urmă cântăreața a avut o ieșire nervoasă.

Numele Sofiei Vicoveanca reprezintă fară dar și poate un etalon al muzicii populare din România. Artista a reușit însă să își surprindă audiența într-un mod neplăcut la un eveniment la care a participat recent.

Sofia Vicoveanca, ieșire necontrolată în timpul „Festivalului Haiducilor”
Sofia Vicoveanca a făcut un gest necugetat și a reușit să atragă antipatia audienței. Potrivit informațiilor apărute în presă, artista a fost invitata să cante la „Festivalului Haiducilor” de la Grințieș, județul Neamț.

Aceasta a urcat pe scena și a făcut un adevărat spectacol cu repertoriul său. Toate bune și frumoase până la un moment dat când, spre finalul evenimentului, aceasta a dat-o în bară, atrăgând rapid criticile spectatorilor.

În timp ce interpreta una din melodiile sale, Sofia Vicoveanca a avut o ieșire nervoasă la adresa unui grup de copii care au încins o horă în fața scenei.

Cântăreața s-a pierdut cu firea și le-a cerut acestora, pe un ton nepotrivit, să părăsească festivalul: „Nu vreau să jucaţi în faţa publicului! Hai, afară!”, a strigat solista, după care a continuat să cânte.

Imediat după această reacție, publicul a intervenit și a început să o critice pe solistă.

„Priviţi această ieşire a doamnei Sofia Vicoveanca la o serbare câmpenească de folclor unde tineri îmbrăcăţi în costume populare, îndemnați de organizatori să danseze şi să întreţînă atmosfera la care au fost chemaţi, chiar şi de melodia ce o interpreta distinsa doamnă ce suna a chemare de joc, incredibilă atitudinea, ţipă şi îi alungă dând semne de gelozie de imagine, ruşine Sofia Vicoveanca pentru acest gest! Cum să încurajăm frumosul românesc? Aşa, că în acest clip?!”, a scris unul dintre spectatori pe rețelele de socializare.

Gelu Voicu, coleg de breaslă cu celebra interpretă, a sărit imediat în apărarea acesteia. Bărbatul chiar a postat un mesaj pe Facebook, în care a încercat să explice că, de fapt, tinerii au greșit că au dansat în fața solistei și a făcut apel chiar și la părerea coregrafilor, pentru a-i susține ideea:

„Eu văd acolo nişte dansatori îmbrăcaţi la fel şi doar vreo câţiva îmbrăcaţi cu straie din lada de zestre, drept pentru care înţeleg că avem o echipă de dansatori care, în principiu, trebuie să aibă coregraf sau coordonator artistic!

Dragii noştrii colegi artişti, dansatori de jocuri populare româneşti, mă adresez vouă pentru că observ că director artistic sau coregraful nu v-a/v-au transmis că în faţa solistului nu se face horă, precum nici în faţa orchestrei!

Orchestra nu stă în faţa solistului şi dansatorii nu joacă în faţa solistului, decât în situaţiile unui videoclip sau filmări profeniste, unde regizorul stabileşte asta! Solistul cântă în faţa orchestrei şi dansatorii joacă stânga/dreapta, flancând momentul! Acel moment, dragi colegi dansatori, este al solistului, iar dacă se face ilustraţie coregrafică, aceasta nu trebuie să reprezinte o barieră vizuală între solist şi public! Dragi cititori de pe Facebook, şi care v-aţi grăbit s-o judecaţi pe doamna Sofia, vă rog reconsideraţi-vă comentariile!

Nu e drept! Dumneavoastră sunteţi prinşi într-o capcană a necunoaşterii raporturilor din acest domeniu şi nu sunteţi decât nişte victime ale unei postări lipsite de substanţă, adevăr şi corectitudine! Nu vă grăbiţi să daţi cu noroi într-un artist cât «Munţîi Carpaţi». Stimate posesor al postării, şi dacă nu ar fi avut dreptate doamna, nu e deloc elegant şi constructiv gestul dumneavoastră!”, a transmis Gelu Voicu, pe rețelele de socializare.

Ce vârstă are Sofia Vicoveanca
Sofia Vicoveanca s-a născut pe 23 septembrie 1941, în comuna Toporăuți, localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți. Artista a deschis si un muzeu unic in Vicovu de Jos, jud Suceava.

Aceasta a avut o copilărie grea tatăl său fiind luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. Sofia s-a refugiat la o mătușă Sofia Ișan și Vespazian Șorodoc (pălimar biserica ortodoxă) de pe balta din Bivolarie – Vicovu de Sus alături de mama sa.

Numele de scenă de Sofia Vicoveanca a fost ales deoarece directorul ansamblului artistic unde era angajată a considerat că numele Sofia Fusa nu avea rezonanță artistică și astfel a numit-o Vicoveanca (de la zona de proveniență).

Sofia Vicoveanca are 79 de ani, iar recent a fost implicată într-un scandal în timpul „Festivalului Haiducilor” de la Grințieș.